Eveniment

Klaus Iohannis: Restaurantele, cinematografele şi teatrele ar trebui să reia activitatea începând cu 1 septembrie. România a înregistrat miercuri 1.256 de cazuri noi de Covid-19 şi 54 de decese

Klaus Iohannis: Restaurantele, cinematografele şi...

Autor: Răzvan Botea

27.08.2020, 00:04 308

Sălile de spectacole şi restaurantele ar trebui să-şi reia activitatea începând cu 1 septembrie, în condiţii de siguranţă sanitară, a spus preşedintele României Klaus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care recunosc că ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiţii speciale de siguranţă, va trebui lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască. Dar cred că e important ca acolo unde condiţiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important“, a spus Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele Iohannis a mai spus că domeniul HoReCa trebuie să-şi reia activitatea, în condiţiile în care sezonul cald este aproape de sfârşit, iar terasele nu vor mai fi o opţiune pentru cei care vor să meargă la restaurant. „Vremea se răceşte, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior ţinând cont de reguli de distanţare, de condiţii sanitare specifice şi de condiţiile specifice din localitatea respectivă. Specialiştii vor stabili probabil mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior (...) Funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu reguli, cu norme speciale“, a mai spus Klaus Iohannis.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO