Eveniment

Klaus Iohannis, preşedintele României: Ar fi foarte bine să fie alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Consider că primarii în România trebuie să fie aleşi în două tururi, iar preşedinţii Consiliilor Judeţene să nu fie aleşi direct, ci din rândul consilierilor judeţeni

Klaus Iohannis, preşedintele României: Ar fi foarte...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

27.11.2019, 19:35 15606

Klaus Iohannis a declarat că ar fi foarte bine să fie organizate alegeri anticipate în primăvara anului care urmează. Şeful statului a precizat că va avea discuţii cu toţi liderii politici pe acest subiect.

„Sunt convins că multe lucruri pot fi rezolvate, ca de exemplu acea nefericită ordonanţă, prin asumarea răspunderii şi este posibil să se adopte aceeaşi soluţie şi pentru alte acte normative. Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor.Voi avea discuţii cu toţi liderii politici pentru că la vârful statului nu contează dacă cineva ţi-e simpatic sau antipatic”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a comentat şi în legătură cu organizarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. El a precizat că sunt mai multe iniţiative legislative în acest sens depuse în Parlament.

„Eu personal consider că primarii în România trebuie să fie aleşi în două tururi, iar preşedinţii Consiliilor Judeţene să nu fie aleşi direct, ci din rândul consilierilor judeţeni. Există mai multe iniţiative în Parlament care sunt discutate şi ştiu foarte bine că există formaţiuni care îşi doresc acest lucru, de exemplu Partidul Naţional Liberal doreşte alegerea primarilor în două tururi, dar ştiu la fel de bine că există formaţiuni refractare la această propunere, de exemplu PSD nu doreşte acest lucru. Este evident că în continuare guvernul şi PNL, care dă guvernul, vor căuta cele mai bune soluţii pentru a promova o legislaţie sau pentru a accepta o legislaţie de acest tip de modificare. Am discutat aceste lucruri doar de principiu, de asta vă spun că PNL doreşte alegerea primarilor în două tururi, însă cum se va ajunge practic acolo încă nu a fost definitivat”, a conchis Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO