Eveniment

Klaus Iohannis: Până în aprilie vom avea un Plan de redresare coerent. Sănătatea, educaţia şi protecţia mediului, principalele sectoare unde vor fi făcute investiţi

Klaus Iohannis: Până în aprilie vom avea un Plan de...

Autor: Mediafax

17.02.2021, 17:27 112

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că Planul naţional de redresare şi rezilienţă va fi gata până în aprilie, când va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene. Principalele sectoare unde vor fi făcute investiţii sunt, în opinia preşedintelui, sănătatea, educaţia şi protecţia mediului.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că în ultimele zile a avut mai multe întâlniri cu membri ai Guvernului.

„Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, bine gândit, proiecte pentru Planul naţional de redresare şi rezilienţă, unde putem să obţinem fonduri semnificative. Avem la dipoziţie peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiţi pentru a pune la punct lucrurile la noi în ţară”, a spus şeful statului.

Acesta a precizat că sănătatea este un sector unde trebuie făcute investiţii mari: „În Sănătate este, după părerea mea, nevoie de investiţii semnificative, în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni, aşa ceva n-are voie să se mai întâmple”.

Klaus Iohannis susţine că sunt necesare investiţii în spitale noi, dar şi în modernizarea celor existente.

Un alt sector în care trebuie gândite programe de dezvoltare este cel al locurilor de muncă, pentru că „mulţi români şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie şi unii sunt în pericol şi acum să îşi piardă locul de muncă”.

Preşedintele susţine că alte sectoare prioritare sunt educaţia şi protecţia mediului.

„Aceste teme ne preocupă şi până în aprilie vom avea un un plan naţional coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, şi imediat după ce se primesc toate aprobările necesare vom începe implementarea în spitale, în şcoli, locuri de muncă şi pentru mediu”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO