Eveniment

Klaus Iohannis este optimist privind situaţia economică a României din 2021: Noi ne pregătim de un an de creştere, nu de scădere

Klaus Iohannis este optimist privind situaţia economică...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

09.09.2020, 18:57 195

Preşedintele Klaus Iohannis spune că Guvernul pregăteşte bugetul de anul viitor bazându-se pe o creştere economică, ceea ce va va duce la majorări de salarii, pensii şi alocaţii. În ceea ce priveşte majorările din acest an, bugetul nu suportă mai mult, apreciază Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis spune bugetul nu mai poate suporta alte majorări ale pensiilor şi alocaţiilor. El acuză PSD de populism.

„Nu ar fi existat bani, se pare, nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi în condiţiile în care nu am fi avut această criză economică. Este clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuşi şi eu, şi premierul şi miniştrii din Guvern ne-am dorit o creştere pentru pensionari şi s-a realizat, atât s-a putut. Acelaşi lucru este valabil şi pentru eşalonarea dublării alocaţiilor pentru copii. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă ni le dorim nu înseamnă că bugetul ţării permite tot ce dorim. Este regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult şi aceste încercări ale PSD de corecta în Parlament ce nu se poate, adică finanţele ţării, este o abordare jalnică, o abordare populistă electoralistă, care nu le face cinste”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului mai afirmă nu s-a vorbit niciodată despre tăieri de venituri.

„Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta e o prostie pesedistă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Însă bugetul trebuie construit cu mare grijă şi e de preferat să fie discutat şi aprobat de noul parlament. Economia a suferit un recul semnificativ în semestrul doi care a trecut. Între timp îşi revine. Noi credem că economia îşi va reveni şi va permite un parcurs normal care include creşteri de salarii, de pensii, alocaţii şi aşa mai departe. Noi ne pregătim de un an de creştere, nu de scădere”, mai precizează Klaus Iohannis.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO