Eveniment

Klaus Iohannis despre situaţia campaniei de vaccinare: Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Dacă nu ne vacinăm, atunci pandemia se va tot continua

Klaus Iohannis despre situaţia campaniei de vaccinare:...

Autor: Dorin Oancea

23.04.2021, 10:23 1502

Campania de vaccinare nu dispune de o variantă de rezervă, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, care a fost întrebat de jurnalişti despre planul de rezervă în cazul în care până la finele anului nu va fi atinsă ţinta de peste 50% din populaţie vaccinată. 

”Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vacinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”, a spus Iohannis.

Preşedintele a precizat că şi eliminarea restricţiilor va fi făcută gradual. ”Deocamdată merge bine campania, avem în jur de 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor, se atenuează câte o măsură până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a avansat ideea revenirii la normal din vara acestui an, în condiţiile în care tot mai mulţi români se vor vaccina. Pe de altă parte, intersul pentru vaccinare în societate pare să fie redus, în condiţiile în care pe listele de aşteptate pentru vaccinare sunt mai puţine persoane, iar numărul acestora scade.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO