Eveniment

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Kovesi prin purtătorul de cuvânt: Aşa mi s-a părut potrivit

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Kovesi prin...

Autor: Departamentul Politic

19.11.2019, 19:32 112

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, legat de momentul revocării Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef DNA, prin anunţul făcut de către purtătorul de cuvânt, nu personal, că aşa i s-a părut mai potrivit.

"Aşa mi s-a părut cel mai potrivit la momentul respectiv", a dost răspunsul lui Iohannis.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut în 9 iulie 2018 de către purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

Pe 30 mai 2018, Curtea Constituţională a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Curtea a anunţat, în comunicatul ce a urmat, ce trebuie să facă preşedintele pentru a înceta acest conflict. Mai precis, pentru prima dată, a indicat clar o măsură: emiterea decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO