Eveniment

Klaus Iohannis despre problema bugetului: Trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare fără a încărca cetăţeanul

Klaus Iohannis despre problema bugetului: Trebuie găsite...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.07.2023, 13:22 57

Este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, nota bene, fără a încărca cetăţeanul, spune Klaus Iohannis. El apreciază că unele măsuri prezentate de liderii coaliţiei sunt bune, dar altele „mai trebuie puţin discutate”.

„Între timp cred că ştie toată lumea că e nevoie de mai mulţi bani decât avem acum la buget şi atunci anumite măsuri se impun. Am discutat aceste chestiuni, mi-au spus cei din conducerea coaliţiei cam la ce s-au gândit, unele măsuri mi se par bune, altele cred că mai trebuie puţin discutate. Nu vreau să le clasific eu acum de la Vilnius, însă este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, nota bene, fără a încărca cetăţeanul”, afirmă Klaus Iohannis.

El menţionează că sunt anumite măsuri care pot fi puse în practică „fără ca românul de rând să aibă impresia că vine cu bani de acasă pentru buget”.

Întrebat dacă ar fi o creştere a TVA pentru toată lumea, şeful statului a spus: „Vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare, promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO