Eveniment

Klaus Iohannis, despre anularea pelerinjelor: Un dialog direct Guvern şi BOR ar duce la soluţii mai bune

Klaus Iohannis, despre anularea pelerinjelor: Un dialog...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

13.10.2020, 19:39 300

Preşedintele Klaus Iohannis spune că un dialog direct  referitor la pelerinajele de la Iaşi şi Bucureşti  între Guvern şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe referitoare la pelerinajele de la Iaşi şi Bucureşti „ar duce la soluţii mai bune”.

„Sincer, nu mi-am dorit şi nu m-am aşteptat să asist la un dialog via media. Cred că un dialog direct între cele două mari şi importante autorităţi ar duce la soluţii mai bune”, spune Klaus Iohannis.

La remarca jurnalistului că BOR a reproşat faptul că nu au fost consultaţi în luarea deciziei, şeful statului a spus: „Tocmai de aceea am spus că mai mult dialog ar face mai bine”.

Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală nu va avea loc, pentru că riscul de infectare cu Covid-19 este foarte mare, spune premierul Ludovic Orban: „Sunt convins că şi în Biserica Ortodoxă există înţelegere pentru această decizie”.

În replică, reprezentanţii Patriarhiei Române au transmis că „aroganţa, autarhismul decizional şi solipsismul moral nu au onorat şi nu vor onora niciodată pe nimeni”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO