Eveniment

Klaus Iohannis către Guvern: Aştept să sprijiniţi o justiţie liberă, să păstraţi direcţia euroatlantică

Klaus Iohannis către Guvern: Aştept să sprijiniţi o...

Autor: Liviu Dadacus

04.01.2017, 19:35 171

''Românii îşi doresc să aibă un guvern de succes. Câteva lucruri însă cred că se aşteaptă de la dvs, cel puţin eu aştept aceste lucruri şi cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste aşteptări. În primul rând aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un guvern şi poate să întăriţi poziţia României în NATO şi UE'', a subliniat şeful statului în discursul susţinut după depunerea jurământului de către noii miniştri.

El a adăugat că în opinia sa şi a multor români noul Cabinet trebuie să facă tot ce este posibil pentru sprijinirea unei justiţii independente şi întărirea statului de drept.

''Eu aştept şi mulţi aşteaptă, nu toţi, dar mulţi aşteaptă să faceţi tot ce se poate şi se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România. Înseamnă întărirea statului de drept, aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România, o democraţie fără jsutiţie independent şi fără un stat de drept nu putem să ne imaginăm în Europa'', a mai spus Iohannis.

El a cerut şi o gestionare responsabilă a economiei, dar şi o atenţie sporită acordată securităţii naţionale.

''În fine, sunt convins că jurământul pe care l-aţi făcut astăzi v-a convins că pentru România este foarte important să vă îngrijiţi de securitatea naţională. Asta garantează, până la urmă, şi unitatea, şi independenţa, şi integritatea teritorială, şi suveranitatea. Fără securitate naţională aceste lucruri s-ar putea să nu fie de la sine înţelese, o securitate naţională care în mod clar este în strânsă legătură cu stabilitatea României. Şi dacă vorbesc de stabilitate, este important să ştiţi că pentru noi nu contează numai stabilitatea internă, ci şi stabilitatea regională. România este o ţară care poate şi vrea să fie ceea ce am numit eu în repetate rânduri România puternică. România este şi poate să rămână un pol de stabilitate şi securitate în regiune. Pentru asta este însă nevoie să vă implicaţi cu toţii fiecare în domeniul lui. Vă doresc mult succes cu toate acestea'', a concluzionat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO