Eveniment

Klaus Iohannis a promulgat legea pe baza căreia cimitirele în funcţiune pot fi extinse fără autorizaţie de construire

Klaus Iohannis a promulgat legea pe baza căreia...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

13.11.2019, 17:48 1001

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că extinderea cimitirelor în funcţiune este exceptată de la obţinerea unei autorizaţii de construire. Extinderea acestora se face fără aplicarea regulilor stabilite pentru înfiinţarea cimitirelor.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea articolului 7, alineatele (2) şi (3) şi a articolului 10 din Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare.

"Nu este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru executarea lucrărilor de construire pentru extinderea cimitirelor în funcţiune în zone prevăzute cu funcţiunea de cimitir în documentaţia de urbanism, executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică în cimitir", arată legea.

La extinderea şi redeschiderea cimitirului care a fost închis se aplică regulile stabilite pentru înfiinţarea cimitirelor. Pentru extinderea cimitirelor în funcţiune nu se aplică regulile stabilite pentru înfiinţarea cimitirelor, mai arată legea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO