Eveniment

Klaus Iohannis a anunţat, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, că a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

Klaus Iohannis a anunţat, după ce Florin Cîţu şi-a...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

12.03.2020, 19:41 51

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seara, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, că a decis consultări cu partidele parlamentare începând de vineri, de la ora 13.

„Domnul Florin Cîţu şi-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedeşte maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus.

Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcţionează, Guvernul Orban, care a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.

Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Aşadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13:00.

Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un Guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun”, a declarat şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO