Eveniment

Kelemen Hunor despre atitudinea lui Iohannis: Este isterizat şi nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos

Kelemen Hunor despre atitudinea lui Iohannis: Este...

Autor: Andreea Tobias

29.04.2020, 13:09 288

Klaus Iohannis, „isterizat şi nervos”, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj „tipic PRM-ist violent şi periculos”, declară preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

„Klaus Iohannis, isterizat şi nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos: ungurii ne iau Ardealul”, declară Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: „de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor”.

„UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare. Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, adaugă Kelemen.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD pentru legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a spus preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO