Eveniment

KDF Energy, firmă deţinută de George Brăiloiu, a cumpărat manuscrisele lui Cioran şi le va aduce în ţară. Vezi aici cine este George Brăiloiu

KDF Energy, firmă deţinută de George Brăiloiu, a cumpărat manuscrisele lui Cioran şi le va aduce în ţară. Vezi aici cine este George Brăiloiu
07.04.2011, 20:18 2107

George Brăiloiu, proprietarul companiei KDF Energy a cumpăratmanuscrisele lui Cioran la licitaţia ce a avut loc joi, la Paris,oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecăruiobiect în parte, de 405.000 de euro. Manuscrisele vor fi aduse înţară.

Biblioteca Centrală Universitară (BCU) şi Televiziunea Română(TVR), care au participat împreună la licitaţia manuscriselor şidocumentelor lui Emil Cioran, nu au reuşit să achiziţioneze niciunobiect al scriitorului.

Mireille Rădoi, directorul BCU, a declarat pentru MEDIAFAX, dupăîncheierea licitaţiei, că TVR şi BCU nu au reuşit că achiziţionezeniciunul dintre loturile scoase la vânzare.

Ea a mai declarat pentru MEDIAFAX că toate obiectele lui EmilCioran scoase la licitaţie joi au fost cumpărate de un român,pentru suma de 405.000 euro. Potrivit unor surse, cumpărătorul esteun român din SUA şi a licitat prin telefon.

Pe de altă parte, reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX,că TVR reuşise să achiziţioneze câteva documente ale lui Cioran,însă au pierdut totul din cauză că o persoana a achiziţionat totlotul, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitareafiecărui obiect în parte.

"S-a licitat mult mai mult decât ne aşteptam. Toţi cei carereuşiseră să achiziţioneze ceva au pierdut la final. A fost multpeste posibilităţile noastre", au mai spus reprezentanţiiTVR.
Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Bucureşti şiTeleviziunea Română (TVR) au decis să liciteze împreună pentrutoate manuscrisele şi obiectele personale ale lui Emil Cioran,evaluate de specialişti la o valoare totală de până în 100.000 deeuro, care au fost scoase la vânzare joi, la Paris, de casa Binocheşi Giquello, a declarat pentru MEDIAFAX directorul BCU MireilleRădoi, înainte de eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO