Eveniment

Karzai promite ca ben Laden va fi arestat

14.12.2004, 00:00 10

Presedintele afgan, Hamid Karzai, a promis, intr-un interviu acordat CNN, ca seful retelei al-Qaida, Osama ben Laden, va fi arestat "mai devreme sau mai tarziu", dar a recunoscut ca, pentru aceasta, este nevoie de noroc.


Karzai, care a fost sprijinit de administratia americana ca lider interimar al Afganistanului, inainte de a castiga alegerile prezidentiale din luna octombrie, considera ca ben Laden se afla in continuare in regiune.


"Nici un fugar nu se poate ascunde pentru totdeauna. Il vom prinde, mai devreme sau mai tarziu. Credeti-ma pe cuvant. O vom face", a promis liderul de la Kabul.


El a apreciat ca fortele coalitiei antiteroriste si natiunea afgana se afla "mult mai aproape" de prinderea liderului terorist, dar a adaugat ca pentru capturarea fizica a lui ben Laden trebuie contat pe "noroc" si pe o buna desfasurare a operatiunilor de urmarire.


Pe de alta parte, in interviul acordat CNN, Karzai a respins un raport al organizatiei Human Rights Watch, care afirma ca "fortele americane continua sa aresteze si sa retina cetateni afgani", carora nu li se respecta drepturile si care sunt supusi unor tratamente inadecvate. "Toti am facut greseli", a comentat presedintele afgan. "Poporul afgan a acceptat acest lucru. Asa ca acum mergem inainte", a spus Karzai.


El a afirmat ca lectiile pe care comunitatea internationala le-a invatat in urma experientei afgane vor ajuta Irakul, in perspectiva alegerilor care vor avea loc in aceasta tara. "Lectia majora din Afganistan a fost ca poporul afgan a dorit sa iasa de sub tirania terorismului", a explicat Karzai, cerandu-le alegatorilor irakieni sa mearga la vot si sa profite de posibilitatea de a-si hotari viitorul si de a restabili pacea.


Alegerile parlamentare din Afganistan sunt programate in primavara anului viitor, iar presedintele tarii a declarat ca se asteapta ca scrutinul "sa consolideze sistemul democratic al tarii". Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO