Eveniment

Karoly Borbely, secretar de stat la Departamentul pentru Energie: „Încă nu ştiu cu ce o să mă ocup“

Karoly Borbely secretar de stat la Departamentul pentru Energie: A fost o experienţă bună la EnergoBit, dar planul actualului ministru al energiei m-a convins să mă întorc la stat. Foto Silviu Matei

Karoly Borbely secretar de stat la Departamentul pentru Energie: A fost o experienţă bună la EnergoBit, dar planul actualului ministru al energiei m-a convins să mă întorc la stat. Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2014, 00:07 1528

Karoly Borbely, 37 de ani, a intrat în echipa lui Răzvan Ni­colescu, actualul ministru delegat pentru energie, şi spune că principalul factor care l-a determinat să revină în funcţia de se­cretar de stat a fost proiectul unei noi stra­te­gii energetice anunţat de noul ministru al energiei.

Borbely a ocupat până la finalul săptă­mânii trecute funcţia de director de dezvoltare în cadrul EnergoBit, unul dintre cele mai puternice businessuri autohtone specializat în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică şi intrat la finalul anului 2012 sub controlul fondului polonez Innova Capital. Anul trecut, busi­nessul EnergoBit a ajuns la 176 de milioane de euro, iar pentru anul acesta compania şi-a bugetat o creştere de 10%, potrivit datelor preliminare comunicate de firmă.

Înainte de a prelua funcţia de director de dezvoltare al EnergoBit, în vara anului 2012, Borbely mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, în perioada ianuarie 2010 – iunie 2012, iar timp de un an, decembrie 2007-decembrie 2008, a fost ministru al comunicaţiilor şi tehno­logiei informaţiilor în cabinetul Tăriceanu.

„A fost o experienţă bună la EnergoBit, dar planul actualulului ministru al energiei m-a convins să mă întorc la stat“, şi-a motivat Borbely decizia de a reveni la stat.

Actualul ministru delegat pentru energie Răzvan Nicolescu a fost numit în această funcţie la începutul lunii trecute, mai precis pe 3 martie. Până pe 28 februarie, Nicolescu a fost angajat al Petrom, unde a lucrat în funcţia de director de afaceri corporatiste. Primul proiect al noului ministru a fost lansarea unei dezbateri publice privind strategia energetică a României, astfel încât prevederile noului document să fie aplicate din acest an.

„Planul lui Răzvan Nicolescu privind strategia energetică m-a convins, gândirea tehnocrată. Avem o agendă foarte complicată“, a mai spus Karoly Borbely, fără a preciza însă exact cu ce se va ocupa din noua funcţie.

„Încă nu ştiu cu ce o să mă ocup“, a mai spus Borbely.

 Karoly Borbely este absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Decizia privind numirea sa în funcţie a fost semnată miercuri, săptămâna trecută, de şeful Guvernului, Victor Ponta.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO