Eveniment

Judeţul Sibiu, pe locul nouă în România la capitalul social străin subscris

Judeţul Sibiu, pe locul nouă în România la capitalul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Radu Bostan

18.11.2014, 00:07 329

Sibiul era pe locul nouă în România la capitalul social străin subscris la finalul anului 2013, dar acest lucru nu a determinat o diferenţă foarte mare comparativ cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional din punctul de vedere al salariului mediu net şi al PIB-ului per capita. Pe de altă parte, Sibiul trebuie să fie un exemplu pentru judeţe precum Vaslui sau Caraş-Severin, unde coloşii industriali au ajuns la fier vechi, iar investitorii nu se înghesuie să aducă bani. În Sibiu, capitalul străin per capita este de 1.850 de euro, comparativ cu 1.055 de euro media naţională, dacă se exclude Bucureştiul care are 50% din investiţii.

„Din punctul de vedere al mediului de afaceri şi investiţional sunt sigur că va fi mai bine, pentru că în ultimii ani investiţiile au trenat, mai ales în sistemul energetic şi în securitatea sistemului energetic. Prin prisma promisiunilor şi experienţei domnului Iohannis în ceea ce priveşte investiţiile, eu sper ca situaţia să se schimbe. Dânsul a dovedit că ce a făcut la Sibiu a făcut în principal datorită investiţiilor şi ar putea să extrapoleze asta la nivel naţional. Noi suntem încrezători datorită relaţiilor pe care le are cu mediul de afaceri din Germania şi sprijinului politic şi economic pe care l-ar putea obţine în România“, a declarat Iulian Stancu, acţionar şi membru în Consiliul de Administraţie al producătorului de transformatoare Retrasib Sibiu.

La capitolul cifră de afaceri totală realizată de companii, Sibiul se află tot pe locul 9 între judeţele ţării cu un total de 28 de miliarde de lei (circa 6,3 mld. euro). Sibiul, un judeţ în care funcţionau anul trecut circa 13.800 de societăţi, se află pe primul loc în topul celor mai mari marje totale de profit înregistrate de companiile din judeţ, cu un nivel de 8%, peste media naţională de 6%, arată calculele ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO