Eveniment

Din ce judeţe au emigrat cei mai mulţi români în ultimii cinci ani: Unu din patru emigranţi români a plecat din Bucureşti, Prahova, Iaşi, Constanţa şi Cluj. „Până nu vor creşte salariile mai mult, oamenii vor continua să plece, iar situaţia politică accentuează dorinţa lor de plecare.“

Din ce judeţe au emigrat cei mai mulţi români în...

Autor: Adelina Mihai

09.09.2018, 07:43 1461

Peste 82.000 de locuitori din Bucureşti au plecat în ultimii cinci ani în străinătate, Capitala fiind zona care a pierdut cei mai mulţi locuitori prin emigraţie în pe­rioa­da 2012-2016, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

În total, municipiul Bucureşti şi alte patru judeţe – Prahova, Iaşi, Constanţa şi Cluj – au rămas fără 215.000 de locuitori în intervalul analizat (acestea fiind cele mai recente date disponibile la nivel regional), cifra reprezentând 24% din totalul celor peste 907.000 de locuitori care au emigrat din România în perioada 2012-2016.

„Tendinţa de a pleca în străinătate este în creştere, cred că în ultimii ani numărul de emigranţi s-a triplat faţă de cât raportează statisticile. Îi sunăm, din baza de date, pe candidaţii care ne-au trimis CV-urile anterior ca să le oferim locuri de muncă şi majoritatea ne spun că sunt plecaţi”, a explicat Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Lugera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO