Eveniment

JPMorgan, cea mai puternică bancă din SUA, depăşeşte estimările Wall Street şi sparge toate recordurile de venituri, pe fondul creşterii ratelor de dobândă

JPMorgan, cea mai puternică bancă din SUA, depăşeşte...

Autor: Laura Buciu

14.04.2023, 15:52 2990

Acţiunile creditorului au urcat cu 6%, performanţa sa subliniind modul în care marile bănci - cu afacerile lor diversificate şi cu active de mii de miliarde de dolari - au rezistat mai bine la criză decât băncile regionale.

Directorul general Jamie Dimon a declarat că economia şi consumatorul american rămân solide, dar a avertizat că criza bancară ar putea face ca creditorii să devină mai conservatori şi să aibă un impact asupra cheltuielilor de consum.

„Economia americană continuă să se afle pe baze în general sănătoase - consumatorii continuă să cheltuiască şi au bilanţuri solide, iar companiile sunt în formă bună”, a declarat Dimon. „Cu toate acestea, norii de furtună pe care i-am monitorizat în ultimul an rămân la orizont, iar turbulenţele din industria bancară se adaugă la aceste riscuri”.

Silicon Valley Bank şi Signature Bank au dat faliment luna trecută, după ce deponenţii şi-au retras fondurile, marcând al doilea şi al treilea cel mai mare colaps din istoria SUA.

JPMorgan a pus deoparte provizioane pentru pierderi din credite de 2,3 miliarde de dolari, în creştere cu 56% faţă de anul trecut. A raportat o creştere de 52% a profitului, la 12,62 miliarde de dolari, sau 4,10 dolari pe acţiune, în cele trei luni încheiate la 31 martie.

Excluzând costurile excepţionale, banca a câştigat 4,32 dolari pe acţiune, peste aşteptările medii ale analiştilor, de 3,41 dolari pe acţiune, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO