Eveniment

Italia renunţă la carantinarea timp de cinci zile a celor ce vin din UE, Marea Britanie şi Israel

Italia renunţă la carantinarea timp de cinci zile a...

Autor: Dorin Oancea

15.05.2021, 00:02 195

Guvernul italian a anunţat vineri că anulează solicitarea de carantină pentru vizitatorii din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Israel care au teste negative pentru coronavirus, în încercarea de a atrage turişti în această vară, anunţă thelocal.it.

Conform noilor reguli care intră în vigoare de duminică, Italia va extinde şi aşa-numitele zboruri „fără Covid”, în prezent în vigoare către şi dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia şi Emiratele Arabe Unite.

În acelaşi timp, măsurile care blochează sosirile din Brazilia au fost extinse.

"Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din ţările din UE şi din spaţiul Schengen, precum şi din Marea Britanie şi Israel, cu un test negativ, depăşind sistemul actual de mini-carantină", ​​a spus un purtător de cuvânt.

Vizitatorii din aceste ţări au fost obligaţi până acum să intre într-o carantină de cinci zile şi sa facă două teste pentru coronavirus.

Acum, vizitatorii vor trebui doar să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului, deşi vineri nu au fost disponibile imediat alte detalii.

De asemenea, Italia doreşte să le permită turiştilor din Statele Unite, Canada şi Japonia să intre în ţară fără carantină, dacă au fost vaccinaţi, a spus premierul Mario Draghi.

În timp ce primul pas este vaccinarea cât mai multor rezidenţi ai Italiei înainte de vară, a spus Draghi, el a indicat, de asemenea, că Italia îşi va revizui regulile stricte de intrare din străinătate

Liderii ţărilor G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA şi UE - urmează să se întâlnească în perioada 11-13 iunie, iar călătoriile vor fi cu siguranţă pe ordinea de zi.

Mario Draghi a declarat că revenirea turiştilor este crucială pentru recuperarea celei de-a treia economii din zona euro, care a fost una dintre ţările UE cele mai afectate de coronavirus.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au fost redeschise în „zonele galbene” ale Italiei luna trecută, iar muzeele şi cinematografele s-au redeschis, dar interdicţia de circulaţie în timpul nopţii, după ora 22:00, a rămas valabilă.

Rata infecţiilor din Italia a încetinit în ultimele săptămâni, iar până în prezent, aproximativ 26 de milioane de doze au fost administrate în ţara cu 60 de milioane de locuitori, iar aproximativ opt milioane de persoane sunt complet vaccinate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO