Eveniment

ISTORIE: CSM Bucureşti a câştigat primul trofeu european din istoria voleiului feminin românesc!

ISTORIE: CSM Bucureşti a câştigat primul trofeu...

Autor: Pro Sport

03.04.2016, 21:23 1335

CSM Bucureşti a câştigat cele două seturi de care avea nevoie în returul finalei Challenge Cup cu Trabzon Idman Ocagi, astfel că a intrat în posesia trofeului pus în joc. Echipa susţinută de Primăria Capitalei s-a impus în Turcia cu 3:1 (25-23, 25-13, 20-25, 25-20).

  •  În partida tur desfăşurată la mijlocul săptămânii în România, echipa pregătită de Francois Salvagni se impusese tot cu 3-1. 

Momentul este extraordinar pentru voleiul feminin românesc. Clubul din Capitală va reveni astfel în ţară cu primul trofeu european la nivel de cluburi din istoria voleiului feminin, după ce în semifinale şi în finală a reuşit să bată de patru ori din tot atâtea ocazii echipele turce Bursa, respectiv Trabzon. De remarcat faptul că Turcia este numărul 1 în Europa la nivel de cluburi, a avut reprezentantă şi în finala CEV (a doua competiţie europeană ca valoare) şi are şi două echipe calificate în turneul Final 4 al Ligii Campionilor.

  • CSM Bucureşti s-a prezentat în Turcia cu următoarea echipă: Bacşiş, Tătaru, Ozun, Majstorovic, Roşca, Pincerato, Cărbuneanu, Faleş, Karakasheva, Pihlajamaki, Ruzzini, Susic

CSM Bucureşti a rezolvat destul de rapid problema învingătoarei în Turcia, după ce a câştigat primele două seturi cu 25-23 şi 25-13. Practic, momentul culminant al partidei s-a consemnat la sfârşitul primului set, când echipa lui Francois Salvagni a gestionat perfect întreaga situaţie. Formaţia turcă a condus cu 21-19, avantajul fiind creat pe serviciul bulgăroaicei Kremena Kamenova, care a evoluat în trecut şi în România, la Ştiinţa Bacău şi CSM Bucureşti. Finlandeza Pihlajamaki a vut însă o ”explozie” şi a reuşit să facă două puncte foarte importante pe final de set. Apoi, Roxana Bacşiş, Georgiana Faleş, cu o sclipire de mare jucătoare, şi Jasna Majstorovic au adus trei puncte consecutive, cu care au pus punct final setului, scor 25-23.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO