Eveniment

Israelul atribuie Rusiei atacurile cibernetice care au perturbat sistemul GPS în zona Tel Aviv

Israelul atribuie Rusiei atacurile cibernetice care au...

Autor: Mihai Draghici

27.06.2019, 15:50 457

Oficiali israelieni au atribuit Rusiei atacurile cibernetice care au perturbat sistemul GPS în zona Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, dar Ambasada rusă a catalogat acuzaţiile drept "ştire falsă".

Conform unor oficiali israelieni citaţi de cotidianul Times of Israel, perturbările cibernetice care afectează recepţionarea semnalului GPS de către sistemele avioanelor sunt o formă de război electronic şi ar proveni din Siria, unde sunt staţionate trupe ruse pentru ajutarea regimului Bashar al-Assad.

Ambasada Rusiei în Israel a catalogat acuzaţiile drept "ştire falsă". "Nu putem răspunde serios la aşa ceva", a transmis reprezentanţa diplomatică rusă din Israel.

Sistemul Global de Poziţionare (GPS) se confruntă cu perturbări în spaţiul aerian israelian, dar autorităţile au adoptat măsuri speciale pentru a permite aterizarea în siguranţă a avioanelor, a anunţat miercuri Guvernul Israelului.

Asociaţia Federaţiei Internaţionale a Piloţilor de Linie (IFALPA) a semnalat că mulţi piloţi au pierdut semnalul sateliţilor în Sistemul Global de Poziţionare în zona Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv.

Guvernul Israelului a confirmat miercuri că au avut loc perturbări ale sistemului GPS în spaţiul aerian israelian în ultimele săptămâni. "Au fost aplicate măsuri pentru a permite aterizările şi decolările avioanelor în siguranţă", a transmis Guvernul israelian, potrivit cotidianului Haaretz.

Nu s-au înregistrat accidente sau incidente de securitate, dar problema are "impact semnificativ asupra tuturor aspectelor de pilotare a avioanelor şi asupra gestionării traficului aerian", conform Autorităţii aeronautice israeliene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO