Eveniment

Iranul ameninţă cu noi atacuri împotriva Statelor Unite. Amir Ali Hajizadeh, comandant militar iranian: Atacurile nu aveau rolul producerii de victime, ci de afectare a "aparatului militar" al SUA

Iranul ameninţă cu noi atacuri împotriva Statelor...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

09.01.2020, 16:29 119

Atacurile cu rachete asupra bazelor din Irak în care sunt militari americani nu au avut rolul producerii de victime, ci de afectare a capabilităţilor militare, fiind doar începutul unei serii de acţiuni de acest tip, avertizează un comandant militar iranian.

Atacurile nu aveau rolul producerii de victime, ci de afectare a "aparatului militar" al SUA, afirmă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţelor Aerospaţiale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Retragerea trupelor americane din Orientul Mijlociu ar fi "răzbunarea adecvată" pentru moartea generalului Qassem Soleimani, asasinat de armata americană în Irak, a subliniat comandantul militar iranian, avertizând că atacurile cu rachete sunt doar începutul unei serii de operaţiuni de acest tip.

Înaintea atacurilor care au vizat baze militare din Irak, Teheranul a lansat "atacuri cibernetice pentru dezactivarea sistemelor de navigaţie ale avioanelor americane", a subliniat Amir Ali Hajizadeh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO