Eveniment

Ionuţ Mişa: Sperăm ca până la sfârşitul anului să recuperăm deficitul şi să trecem încasările pe plus

Ionuţ Mişa: Sperăm ca până la sfârşitul anului să...

Autor: Mona Scarisoreanu

28.06.2017, 15:32 993

“Voi continua măsurile deja începute şi implementarea până la capăt a Programului de Guvernare. Vreau să discut la minister cu colegii şi să facem un calendar de lucru fiindcă timpul este scurt şi trebuie să ne apucăm de treabă începând de azi şi nu de mâine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Mişa, ministrul propus pentru portofoliul de la Finanţe.

Acesta a subliniat că va pune accent pe o creştere economică bazată pe investiţii publice şi private şi că va încerca ca, până la sfârşitul anului, să aducă încasările la buget pe plus.

“Sperăm ca până la sfârşitul anului să recuperăm deficitul şi să trecem încasările pe plus. Rămâne ca în perioada următoare să analizez unde sunt problemele şi vulnerabilităţile şi să încerc să le remediez. Prioritatea este implementarea măsurilor din Programul de Guvernare, cu accent pe creşterea investiţiilor. Pun accent pe o creştere economică bazată nu numai pe consum, ci şi pe investiţii. Investiţiile publice au demonstrat că au o rată de multiplicare mult mai mare decât cele private. Dar, indiscutabil că vom susţine şi facilităţile fiscale care să dea posibilitatea antreprenorilor să realizeze investiţii şi să creeze o rată de multiplicare cât mai bună”, a completat Mişa.

Reamintim că, execuţia bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 2,2 miliarde de lei, respectiv 0,27% din PIB, faţă de deficitul de 0,8 miliarde de lei, respectiv 0,1% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2016.

Referitor la impozitul pe gospodărie Ionuţ Mişa a arătat că nu a fost finalizat studiul de impact: “Suntem în analiză. Nu am finalizat studiul de impact. Imediat ce vom reuşi să adunăm toate informaţiile de la cele şapte grupuri de lucru vom face publice rezultatele”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO