Eveniment

Ionel Crăciun, Vantage Towers: Infrastructura este un amplificator pentru ceea ce înseamnă telecomunicaţii, joacă un rol esenţial şi este deseori neglijată

ZF Digital Summit ’23

Ionel Crăciun, Vantage Towers: Infrastructura este un...

Autor: Ramona Cornea

06.11.2023, 13:18 78

Infrastructura este un amplificator pentru sectorul de telecomunicaţii, ea joacă un rol esenţial şi este deseori neglijată, consideră Ionel Crăciun, business development manager CEE, Vantage Towers. 

„S-a vorbit despre unde suntem, despre investiţii şi despre impactul în România ca ecosistem digital. Cred că infrastructura este un amplificator pentru ceea ce înseamnă telecomunicaţii, joacă un rol esenţial şi este deseori neglijată. Am vorbit constant despre cloud, computing, despre cum facem să înţelegem care este rolul conectivităţii şi infrastructurii”, a spus el în cadrul evenimentului ZF Digital Summit ’23.
 
Ce a mai declarat Ionel Crăciun în cadrul evenimentului ZF: 
 
Nu doar modelul nostru de business în sine se schimbă, apar atribute noi care ne fac rezilienţi, agili şi ne ajută să luăm decizii mai repede şi mai inteligent. Înţelegem că şi industria în sine se schimbă, are nevoie de acest amplificator. Vorbim în special de operatorii mobili şi numai. 
 
Avem tendinţa să ne uităm concret la cifre şi vrem să fim logici, mai ales în contextul inteligenţei artificiale vine de la sine. Dacă ne uităm la cifre, vedem că trăim un tandem în care o entitate aşteaptă ca cealaltă să investească şi să o ia înainte. Cealaltă entitate aşteaptă ca acest tandem să se sincronizeze. Noi, din perspectiva infrastructurii ne dorim şi depunem eforturi pentru a fi relevanţi. Maxim de formă şi minim de conţinut, cred că asta defineşte Vantage Towers şi asta ar trebui să definească tot ceea ce înseamnă infrastructura în România: sustenabilitate şi proiectul care sunt shared, creezi o singură resursă pe care o deschizi către ceilalţi interesaţi, care se pot folosi de ea. 
 
Este greu pentru industrie să înţeleagă relevanţa infrastructurii în digitalizare. Nimeni nu se gândeşte că atunci când primeşte un semnal de la RoAlert, în spate este o infrastructură robustă care dă viaţă acelui proces.  
 
A avea un go to market time redus se traduce în eficienţă din punctul de vedere al costurilor. La final, soluţia există acolo. Este rolul nostru să-i ajutăm pe oameni să înţeleagă acest ecosistem. 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO