Eveniment

Ion Ştefan, al doilea ministru propus în Guvernul Orban, avizat negativ în comisiile parlamentare

Ion Ştefan, al doilea ministru propus în Guvernul...

Autor: Alexandru Costea

30.10.2019, 14:01 551

Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării, a fost avizat negativ în comisiile reunite pentru administraţiei publică din Parlament, fiind al doilea liberal care a primit un astfel de aviz, după Florin Cîţu, nominalizat la Ministerul Finanţelor.

Au fost 19 voturi „împotrivă” şi 17 voturi „pentru” în comisiile parlamentare.

Ion Ştefan a declarat, în cadrul audierii de marţi, că prioritatea sa va fi achitarea tuturor facturilor pentru PNDL 1 şi 2, plus continuarea lucrărilor demarate pe aceste programe. El a precizat că nimeni nu vrea să mai audă de „achiziţii dubioase”, iar risipa banului public trebuie să dispară.

Totosată, Cătălin Rădulescu (PSD) şi Ion Ştefan (PNL) au avut miercuri un schimb acid de replici pe tema vilei de 910 metri pătraţi a liberalului.

„Suntem ca în filmele cu pitici.(...) Să vină Benny Hill”, a spus Rădulescu. „Poate aţi cumpărat un costum mai mare cu un număr?”, a întrebat Ştefan.

În afară de Ion Ştefan, propus la Dezvoltare, doar liderul senatorilor PNL Florin Cîţu, propus la Finanţe a primit, marţi, aviz negativ în forurile legislative de specialitate. Avizul în comisii este consultativ.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO