Eveniment

Iohannis vrea să redeschidă şi mai mult economia: Sălile de spectacole şi restaurantele ar trebui să-şi reia activitatea începând cu 1 septembrie, dar în condiţii speciale

Iohannis vrea să redeschidă şi mai mult economia:...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.08.2020, 18:28 5643

Sălile de spectacole şi restaurantele ar trebui să-şi reia activitatea începând cu 1 septembrie, dar în condiţii de siguranţă sanitară, spune preşedintele Klaus Iohannis.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care recunosc că ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 septembrie. Sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor trebuie lăsate locuri libere între spectatori, iar toată lumea să poarte mască. Dar cred că e important ca acolo unde condiţiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că al doilea sector aflat „în suferinţă” care trebuie să-şi reia activitatea e sectorul HoReCa, în special funcţionarea restaurantelor în interior.

„Vremea se răceşte, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior ţinînd cont de reguli de distanţare, de condiţii sanitare specifice şi de condiţiile specifice din localitatea respectivă. Specialiştii vor stabili probabil mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior.Cred că acest două sectoare sunt importante, că după ce am învăţat cum să ne comportăm în pandemie putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, funcţionarea se va face în condiţii speciale, cu reguli, cu norme speciale”, conchide şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO