Eveniment

Iohannis: Nu avem răspândire comunitară. Deşi s-au confirmat 29 de cazuri, acestea sunt puţine

Iohannis: Nu avem răspândire comunitară. Deşi s-au...

Autor: Departamentul Politic

10.03.2020, 21:19 581

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seara, că, deşi în România sunt confirmate 29 de cazuri, nu se poate vorbi despre o răspândire comunitară, adăugând că numărul mic al infecţiilor se datorează acţiunii eficiente a autorităţilor şi măsurilor preventive.

Afirmaţiile au fost făcute de şeful statului după ce a participat la o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din ţările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare. Protejarea cetăţenilor UE e prioritatea zero şi am discutat măsurile care se impun. Doar prin măsuri comune vom reuşi să gestionăm eficient criza. Deşi s-au confirmat 29 de cazuri în România, sunt încă foarte puţine. Nu avem răspândire comunitară, ştim cazurile unde s-au infectat. E esenţial să prevenim răspândirea necontrolată a infecţiei. Numărul mic al infecţiilor se datorează acţiunii eficiente a autorităţilor şi măsurilor preventive. Toate măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. E vital să facem acum mici sacrificii pentru a evita pe viitor unele mult mai mari”, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele a anunţat că miercuri va avea o întâlnire cu premierul şi ministrul Finanţelor.

De asemenea, şeful statului a făcut apel la români să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor.

„Le transmit un mesaj de solidaritate compatrioţilor din Italia. Am cerut autorităţilor să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care au nevoie de asistenţă. (...) Mai mult rău ne pot face lipsa de responsabilitate şi grijă, neîncrederea şi panica. La fel de nocive sunt răfuielile politice şi încercările unora de a câştiga capital electoral prin găsirea vinovaţilor de serviciu. E momentul să fim buni cetăţeni”, a mai spus Iohannis.

În prezent, în România sunt 29 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO