Eveniment

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: "Cât fac cu ce?"

Iohannis, întrebat cât face până la Sibiu: "Cât fac...

Autor: Petriana Condrut

19.11.2019, 21:16 2512

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un dialog cu jurnalistul Radu Tudor, în timpul dezbaterii de marţi, cu privire la infrastructură, iar în momentul în care a fost întrebat cât face până la Sibiu, şeful statului a întrebat..."cât fac cu ce?"

Radu Tudor: "Cât faceţi până la Sibiu?

Klaus Iohannis: "Cât fac cu ce?"

Radu Tudor: "Cu ce putem merge şi noi pământenii, că elicoptere nu s-au dat în programul Primul Elicopter, cu maşina!"

Iohannis: "Cam patru ore"

Radu Tudor: "Am venit la summitul de la Sibiu. Nu se poate să avem cea mai mică vitează a trenului din Europa. Dacă consideraţi necesar, să puneţi în plan 2 războiul cu PSD şi să punem în prim plan războiul împotriva incompetenţei"

Klaus Iohannis: "Să vă spun ceva. Eu sunt ferm hotărât să facem lucrurile acestea. Sper că nu am fost înţeles greşit. După 30 de ani de tranziţie şi dispute între diferitele formaţiuni, e cazul să ajungem în situţia ca un Guvern care doreşte aceste reforme să se apuce de ele. O spun aici de faţă cu toţi. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Eu voi fi foarte ferm, ca să nu zic chiar intransigent. Aceste discuţii trebuie să producă rezultate şi aceasta va fi abordarea mea. Nici eu, nici românii nu avem timp să pierdem în discuţii de complezenţă. Că vorbim despre infrastructură. Aceste chestiuni au fost discutate într-o primă rundă. E vorba de drumul expres între Craiova şi Piteşti, e vorba de Autostrada Moldova, e vorba de a lega Ploieştiul de Braşov, prin Valea Prahovei, pentru a ajunge să avem legături real folosibile între provinciile istorice. Aceste lucruri nu vreau să le promit, că de promis le-au promis toţi. Eu vreau să le face"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO