Eveniment

Iohannis critică acordul MAI-BOR: Voi solicita premierului Orban să revină asupra acordului, să respecte principiul staţi acasă. Dacă nu staţi acasă, după sărbători vom avea înmormântări

Iohannis critică acordul MAI-BOR: Voi solicita...

Autor: Alex Ciutacu

15.04.2020, 12:20 2880

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Biserica Ortodoxă Română (BOR), anunţat aseară de Marcel Vela, ministrul de Interne. şi a spus că va cere guvernului să modifice formula pentru Sărbătorile Pascale, întrucât oamenii să stea acasă.

„Este regretabil să observăm şi în viaţa noastră şi în viaţa publică că de multe ori cele mai bune intenţii crează cele mai mari complicaţii. Aşa se pare că se întâmplă şi cu un aşa-zis acord încheiat între MAI şi BOR. Probabil intenţiile sunt foarte bune dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte acolo. Mulţi români au înţeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul. Explicaţiile au fost prea optimiste. Voi începe o şedinţă cu premierul Orban, ministrul Vela, alţi miniştri. În cadrul acesteia voi solicita premierului Orban să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul staţi acasă, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care respectă toate ordonanţele militare”, a zis preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a încheiat adresa către populaţie cu un mesaj puternic: „Staţi acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO