Eveniment

Iohannis a decorat mai mulţi angajaţi ai SMURD din toată ţara cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de ofiţer

Iohannis a decorat mai mulţi angajaţi ai SMURD din...

Autor: Departamentul Politic

11.11.2015, 16:40 772

Printre cei decoraţi se află Cristian-Marius Boeriu, medic UPU-SMURD Târgu Mureş, unul dintre cei care, alături de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a pus bazele SMURD, la Târgu Mureş, în urmă cu 25 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, distincţia a fost acordată de şeful statului "în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti".

Pe lista celor decoraţi se regăsesc medici SMURD din Timişoara, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamţ, Arad, Galaţi şi Braşov.

La sfârşitul lunii septembrie SMURD a împlinit 25 de ani de existenţă. Cu acel prilej, Raed Arafat povestea că SMURD a început la Târgu Mureş, cu "o maşină şi cu nişte nebuni care au acceptat să se implice".

"S-a început cu o maşină cu nişte nebuni - între care şi medicul Cristian Boieriu - care au acceptat să se implice şi au rămas implicaţi până azi şi de la o maşină am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă. Acest lucru nu putea să aibă loc dacă nu îi aveam pe cei care au văzut şi ne-au sprijinit. Acum, ne sprijină foarte multe instituţii şi ministere", a mai declara Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO