Eveniment

Ioana Arsenie, strateg financiar la Trusted Advisor: Ştim bine că avem multe excepţii în agricultură, construcţii, IT. Ne aşteptăm cumva ca aceste excepţii să fie eliminate, Sunt lucruri care se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu

Ioana Arsenie

Ioana Arsenie

Autor: Răzvan Botea

05.06.2023, 18:20 145

Guvernul a venit cu mai multe creşteri de taxe în 2023, dar, la patru luni din 2023, creşterile taxelor nu se văd în veniturile statului, care abia cresc cu 9%, când bugetarea era la aproape 20%.

Ioana Arsenie, strateg financiar la Trusted Advisor, spune că mediul de afaceri se mai poate aştepta la modificări de fiscalitate în 2023, inclusiv ca impozitul pe dividende să mai crească. De asemenea, ea spune că excepţiile fiscale, cum ar fi exceptarea de la plata impozitului pe venit pentru angajaţii din domenii precum IT sau construcţii, să fie eliminate.

„Oamenii sunt în alertă. Organizaţiile, companiile, suntem în alertă şi suntem cu ochii pe ceea ce este nou. Complexitatea fiscalităţii în ţara noastră ne face să fim cam tot timpul aşa. Dar acum cu atât mai mult. Ştim bine că avem multe excepţii în agricultură, construcţii, IT. Ne aşteptăm cumva ca aceste excepţii să fie eliminate, Sunt lucruri care se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu”, a spus ea la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO