Eveniment

Investitorii reclama instabilitatea fiscala, birocratia si coruptia

16.12.2005, 20:01 32

Intarzierea adoptarii modificarilor Codului fiscal creeaza nesiguranta in randul investitorilor straini, desi masurile care vor fi adoptate nu vor perturba puternic mediul de afaceri, a declarat ieri directorul executiv al Camerei de Comert Americane in Romania - AmCham, Anca Harasim.

"Adoptarea unei strategii fiscale pe termen mediu si, daca se poate, pe termen lung este una dintre doleantele persistente ale investitorilor. O dovada este faptul ca suntem cu doar cateva zile inainte de sfarsitul anului si nu a fost adoptat proiectul de modificare a Codului fiscal", a spus Harasim.

In opinia sa, rezolvarea problemelor legate de instabilitatea si nesiguranta fiscala ar duce la atragerea unui volum mai mare de investitii straine.

O alta problema ridicata de oficialul AmCham a fost reducerea contributiilor sociale si introducerea in Codul fiscal a tuturor reglementarilor legate de fiscalitate, inclusiv CAS. Legislatia muncii, desi a fost modificata in acest an, ridica inca, in opinia reprezentantului AmCham, o serie de probleme investitorilor si mai are nevoie de o serie de masuri pentru a crea o piata a muncii flexibila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO