Eveniment

Investiţii de sute de milioane de lei la Aeroportul Internaţional Timişoara în timpul pandemiei

Investiţii de sute de milioane de lei la Aeroportul...

Autor: Petru Mazilu

03.04.2021, 11:00 360

Administraţia Aeroportului Timişoara anunţă că a continuat implementarea proiectelor de dezvoltare şi a început o nouă serie de lucrări pentru modernizarea infrastructurii în ciuda problemelor create de pandemie.

Conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara susţine că resimte restricţiile impuse la nivel global în timpul pandemiei COVID-19. Totuşi, conducerea a decis se meargă mai departe cu proiectele de dezvoltare demarate anterior şi a început o nouă serie de proiecte.

Este vorba despre construirea Terminalului Sosiri Curse Externe Pasageri. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 30,35 mil. lei şi se află în etapa finală. Execuţia lucrărilor a început în data de 4 februarie 2019, iar recepţia la terminarea lucrărilor de construire s-a realizat în data de 11 martie 2021. Se estimează că în luna iunie 2021 terminalul va fi complet funcţional, anunţă managerii aeroportului.

Tot la aeroport, în acest an sunt cumpărate echipamente de siguranţă şi securitate. Pe listă sunt două autospeciale PSl, în valoare de 8,93 milioane de lei şi un sistem integrat pentru controlul de securitate în valoare de 38,97 milioane de lei.

O investiţie importantă vizează Terminalul Plecări Curse Externe.

„Proiectul în valoare de 184,5 mil. lei va avea următoarele caracteristici: o suprafaţă construită desfăşurată propusă de 12.000 m2; un sistem control de securitate dimensionat pentru şase filtre complet echipate şi dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală; 7 lifturi de persoane şi marfă; 18 ghişee check-in; 6 cabine destinate activităţii poliţiei de frontieră; 6 porţi automate de scanare documente. Contractul de finanţare al acestui proiect de investiţii ar putea fi semnat până la finalul lunii aprilie 2021. Contractul va fi finalizat în 30 luni, iar terminalul „Plecări Externe” va fi funcţional începând cu data de 1 ianuarie 2024”, anunţă conducerea Aeroportului din Timişoara.

Alte investiţii vor fi făcute pentru realizarea Terminalului Cargo Aerian, modernizarea „Sistemului Integrat De Securitate Aeronautică”, construirea Centrului Intermodal de Transport Pasageri şi efectuarea reparaţiei capitale a pistei de decolare – aterizare şi a căilor de rulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO