Caută doar în titlu
Eveniment

Investiţie de 49,6 mil. lei pentru realizarea centurii de ocolire a localităţii Biharia, judeţul Bihor

Primăria municipiului Oradea s-a asociat cu primăria comunei Biharia pentru realizarea centurii de ocolire a localităţii Biharia, investiţie de 49,6 milioane de lei (10,4 milioane de euro). Centura ocolitoare a comunei Biharia va avea o lungime de 5,6 km, cu pistă de biciclete inclusă pe toată lungimea acesteia. „Lungimea drumului de centură va fi de aproximativ 5,6 km, având punctul de intrare şi ieşire a centurii în DN 19 Oradea-Satu Mare.

Drumul de centură va ocoli localitatea Biharia prin partea sa estică, pe un traseu parţial paralel cu traseul drumului naţional DN19, pe direcţia nord-sud. Această centură reprezintă o alternativă la DN 19 Oradea-Satu Mare, degrevând comuna Biharia de congestionarea traficului în interiorul localităţii Biharia“, a declarat Nagy Gizella, primarul comunei Biharia, într-un comunicat de presă.

Drumul de centură va fi un drum de clasă tehnică III, corespunzător unui drum cu 2 benzi de circulaţie cu lăţimea efectivă a părţii carosabile de 8,5 metri, alcătuit din carosabil de 7 metri şi două benzi de încadrare de 0,75 metri care se aplică pe toată lungimea traseului.

„Centura ocolitoare a comunei Biharia este un proiect de interes strategic pentru municipiul Oradea. Pentru traficul rutier din municipiul Oradea, actualul DN 19 reprezintă calea de acces către nodul rutier Biharia al autostrăzii Transilvania, ceea ce va genera congestii majore de trafic pe ruta actuală care traversează mijlocul localităţii Biharia. Finalizarea autostrăzii Transilvania va conduce la redistribuirea fluxurilor de trafic în zona municipiului Oradea, în special de pe direcţia nord-sud“, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.