Eveniment

Investiţi în România!, emisiunea realizată de ZF alături de CEC Bank, revine astăzi de la ora 14.00 pe ZF.ro şi pagina de facebook a ZF

Investiţi în România!, emisiunea realizată de ZF...

Autor: Bogdan Alecu

01.09.2020, 10:11 253
 

Emisiunea Investiţi în România! realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank revine de astăzi, ora 14.00 pe www.zf.ro, pagina de facebook a Ziarului Financiar şi pe YouTube pentru a prezenta cele mai ambiţioase planuri de expansiune, care sfidează pandemia şi urmăresc creşterea businessului.

În primele două luni ale emisiunii, aproape 90 de invitaţi, de la antreprenori la început de drum la executivi de top cu zeci de ani de experienţă şi-au dezvăluit planurile de investiţii şi strategiile care vor sta în spatele dezvoltării afacerii pe care o conduc.

Preşedintele Dacia sau cel al Ford România, şeful Continental sau cel al Bosch sunt executivii de top care au puterea directă de a influenţa economia românească "dintr-o semnătură" şi care au venit în cadrul emisiunii Investiţi în România!. Tocmai pentru că autorităţile reprezintă un foarte important factor de decizie, iar fondurile europene reprezintă o resursă, printre invitaţii emisiunii s-a aflat şi Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene.

Acum, începe un nou sezon al emisiunii. Astăzi primul invitat va fi Adrian Crizbăşianu, directorul VGP, dezvoltatorul de spaţii industriale care a cumpărat un teren de 39 de hectare în Arad pentru a construi un nou proiect. În a doua parte a emisiunii, vom discuta cu Alin Muste, cel care a pus bazele afacerii BioBuilds, o companie care produce case, care produce locuinţe pasive din structuri prefabricate pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon şi poluarea mediului înconjurător.

Economia românească şi-a bazat creşterea pe consum în ultimii ani.

Comerţul este de fapt şi cea mai mare „industrie” a României, companiile din comerţ ajungând în 2017 la afaceri de 115 mld. euro sau 38% din total.

Industria prelucrătoare are o cifră de afaceri de 79 mld. euro în 2017, dar este cel mai mare angajator din economie cu 1,1 milioane de salariaţi.

Doar prin investiţii poate fi asigurată continuarea creşterii economice în România.

România ar putea atinge în acest an un sold total de 100 de miliarde de dolari al investiţiilor străine directe, un prag peste care au trecut deja alte 17 state din Uniunea Europeană.

Polonia şi Cehia au trecut încă din 2010 de acest prag. Polonia, de exemplu, se bucură de un stoc al ISD-urilor de 234 mld. dolari, iar Cehia de peste 150 mld. dolari, date din 2017.

Un singur investitor este pentru multe judeţe din România o adevărată locomotivă, iar atragerea unei investiţii de câteva zeci de milioane de euro poate schimba radical modelul de dezvoltare al unei regiuni. Daimler la Sebeş, fabrica De’Longhi din parcul industrial Tetarom din Cluj, fabrica de Lapte Braşov, a grupului grec Olympus, Arctic cu o nouă fabrică în Dâmboviţa, Clariant în Olt, Bosch la Simeria sunt câteva exemple de investiţii care au transformat sau vor transforma zone din România.

Cum multiplicăm astfel de proiecte? Cum deschidem şantiere de investiţii în toate regiunile României?

Ce le oferă România investitorilor? Ce spun cei care au pariat pe producţie locală şi au câştigat din acest pariu?

Cine sunt consultanţii, consilierii, avoacaţii, oamenii care „le traduc” investitorilor realitatea din economia locală, cei care le caută terenuri, le oferă informaţii despre legislaţie, îi ajută în construirea echipelor locale?

Cei care sunt deja investitori în România vor prezenta experienţa pe care au avut-o de când au început proiectele pe piaţa românească.

Parteneri de discuţii vor fi şi autorităţile publice – guvern, ministere, BNR – instituţiile de reglementare a diverselor pieţe din economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO