Eveniment

Inundatiile provoaca pagube in 67 de localitati

Inundatiile provoaca pagube in 67 de localitati

Click pentru imaginea marita

03.07.2006, 19:53 14

Ploile din ultimele zile au afectat 67 de localitati din 12 judete (Bacau, Constanta, Dambovita, Galati, Harghita, Ialomita, Maramures, Mures, Mehedinti, Neamt, Sibiu, Suceava si Valcea), 28 de case fiind distruse, 523 avariate si 2.725 de gospodarii si anexe gospodaresti afectate (55 de anexe gospodaresti sunt distruse si 236 sunt avariate), informeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Potrivit ultimului bilant al MAI, noua persoane au murit si trei sunt date disparute, in judetul Suceava, iar numarul persoanelor evacuate din cauza inundatiilor a scazut la 42 (41 din judetul Suceava si una din judetul Mures), restul (493) revenind la locuintele proprii. Ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, a declarat ca se mentin avertizarile hidrologice pentru zonele din vestul tarii, anuntate inca de joi, iar pentru celelalte zone, avertizarile se suspenda, exceptie facand judetul Botosani.
Mai multe strazi din Capitala au fost acoperite de apa din cauza ploilor care au cazut sambata, iar circulatia rutiera se desfasura ieri cu dificultate pe arterele rutiere, politistii de la Brigada Rutiera intervenind pentru prevenirea blocarii traficului, potrivit Politiei Capitalei. Nu a fost facut inca un bilant al pagubelor. Inundatiile de anul trecut au costat Romania peste 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO