Eveniment

INTERVIU Vergil Chiţac, primarul ales al Constanţei: Cred că oamenii trebuie să intre în politică după ce au făcut ceva cu viaţa lor profesională

Vergil Chiţac: Cea mai uşoară zi a fost ziua alegerilor, dar odată cu preluarea funcţiei de atunci începe greul. Lupta mea nu a fost cu o persoană sau cu un partid, lupta mea a fost cu un mod de a face administraţie locală. Lucrurile grele încep în momentul instalării, sunt mult mai grele decât campania electorală care oricum a fost dificilă

Vergil Chiţac: Cea mai uşoară zi a fost ziua alegerilor, dar odată cu preluarea funcţiei de atunci începe greul. Lupta mea nu a fost cu o persoană sau cu un partid, lupta mea a fost cu un mod de a face administraţie locală. Lucrurile grele încep în momentul instalării, sunt mult mai grele decât campania electorală care oricum a fost dificilă

Autor: Miruna Diaconu

08.10.2020, 19:30 2238

Vergil Chiţac a fost rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, iar din 2016 s-a retras din Marină cu grad de contraamiral şi s-a înscris în PNL.

Vergil Chiţac, primarul ales al Constanţei, spune că oamenii care aleg să intre în politică ar trebui să fi profesat înainte într-un anumit domeniu separat de politică. Totodată, el este de părere că mulţi politicieni din România duc lipsa unei specializări.

„Cred că oamenii trebuie să intre în politică după ce au făcut ceva cu viaţa lor profesională, una din marile probleme este că nu reuşim cu foarte mulţi dintre politicieni să vedem dacă în profesia lor au reuşit să obţină rezultate decente. Mă gândesc că dacă lucrezi într-o comisie în parlament, trebuie să ai un background ca să apreciezi ce se întâmplă acolo. Din această perspectivă, eu cred că am procedat corect, mi-am petrecut mult timp în cariera mea profesională şi majoritatea oamenilor ar trebui să procedeze aşa“, spune pentru ZF Vergil Chiţac, primarul ales al Constanţei.

După 20 de ani de administraţie PSD, Vergil Chiţac, candidatul PNL la funcţia de primar al Constanţei, a câştigat alegerilor în faţa contracandidaţilor săi Stelian Ion, candidatul USR, şi Decebal Făgădău, PSD.

Vergil Chiţac a fost rectorul Academiei navale „Mircea cel Bătrân“; iar din 2016 s-a retras din Marină cu grad de contraamiral şi a ales să intre în politică, înscriindu-se în PNL.

„Eram profesor şi comandantul Academiei Navale, care era o instituţie militară şi aveam grad de amiral cu o stea. Eu nu puteam să fiu şi rector şi politician. În 2016, am primit o ofertă de la liberali să candidez la Primăria Constanţei. Pot relua oricând viaţa academică. Am văzut-o ca pe o provocare, cred că decizia a fost una înţeleaptă“, explică Vergil Chiţac.

Pentru primarul ales al Constanţei, câştigarea alegerilor reprezintă pentru el o victorie politică importantă. Vergil Chiţac este de părere că ziua alegerilor nu a fost cea mai grea parte, ci greul vine odată cu învestirea lui în funcţia de primar al Constanţei.

„Cea mai uşoară zi a fost ziua alegerilor, dar odată cu preluarea funcţiei de atunci începe greul. Lupta mea nu a fost cu o persoană sau cu un partid, lupta mea a fost cu un mod de a face administraţie locală. Lucrurile grele încep în momentul instalării, sunt mult mai grele decât campania electorală care oricum a fost dificilă“, spune Vergil Chiţac, punctând faptul că surprizele acestor alegeri locale reprezintă un pas înainte făcut de România.

 De asemenea, primarul ales al Constanţei consideră că perspectiva cetăţeanului asupra politicii porneşte de la modalitatea de conducere a administraţiei locale. „Cetăţeanul trebuie să vadă că standardele lui de calitate a vieţii se îmbunătăţesc“.

După părerea sa, românii pleacă din România pentru că nu sunt mulţumiţi de indicatorul de calitate a vieţii, iar momentan politicienii români nu le pot oferi lucruri la nivelul aşteptărilor.

Odată cu investirea sa în funcţia de primar al Constanţei, Vergil Chiţac şi-a propus digitalizarea primăriei, ca urmare a faptului că cetăţenii Constanţei nu sunt mulţumiţi de interacţiunea cu primăria, dar şi crearea unei strategii comune pentru dezvoltarea oraşului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO