LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cum arată perspectivele pentru businessul românesc în 2022
Eveniment

Interviu. Sorin Buşe, ministrul transporturilor: CNADNR trebuie să iasă din „sfera teoreticului“ şi să înceapă să execute lucrări în regie proprie

Compania de Drumuri Na­ţio­nale şi Auto­străzi (CNADNR) trebuie să-şi re­câştige expertiza în do­meniul construc­ţi­ilor de dru­muri şi să se implice activ în pro­iecte, in­clusiv prin realizarea lor în regie pro­prie, este de părere Sorin Buşe, primul exe­cutiv din mediul privat care a preluat la începutul lunii iulie portofoliul de la trans­porturi, în cabinetul condus de Dacian Cioloş.

„CNADNR şi-a asumat în regie proprie groapa de pe Sibiu-Orăştie. Poate părea un lucru mic, dar în realitate este unul mare. Şi nu s-a oprit aici. Şi pe DN76 Deva-Oradea un lot este construit de CNADNR după ce contractul cu constructorul a fost reziliat“, a spus Sorin Buşe într-un interviu acordat ZF.

Buşe, 56 de ani, a condus Renault Technologie Rou­ma­nie între 2010 şi 2015, iar apoi a aplicat pentru poziţia de CEO la Tarom, criticând atunci sis­temul neclar şi incert de conducere al companiilor de stat.

Nici acum Buşe nu iartă modul de organizare al uneia dintre cele mai mari companii pe care le are în subordine – CNADNR, un colos cu 6.000 de angajaţi, din care doar 8% au sarcini legate de dezvoltarea şi construcţia de noi autostrăzi şi drumuri naţionale, res­tul de salariaţi având atribuţii legate exclusiv de ad­mi­nis­trarea şi întreţinerea reţelei existente, potrivit Sindi­catului Drumarilor. „Nu neapărat numărul angajaţilor reprezintă un in­di­cator de performanţă, ci profesionalismul, implicarea, mo­ti­varea şi metodele cu care cei implicaţi girează solu­ţi­ile. Curajul de a-şi asuma decizii care tre­buie luate, de a nu le amâna, de a nu le evita, de a nu mai cere o hârtie nu ştiu de unde. Modelul ar trebui analizat, nu numărul an­gajaţilor. Din analiza mea până acum sunt multe lu­cruri de îmbunătăţit la CNADNR, modul în care sunt tra­tate investiţiile, cum sunt girate proiectele, relaţia cu furni­zorii, toate acestea reprezintă un model de business care poate fi şi va fi îmbunătăţit“, a declarat Sorin Buşe.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.