Eveniment

Institutul Naţional de Statistică anunţă amânarea organizării recensământului populaţiei pentru 2022, în loc de 2021, ca urmare a pandemiei

Institutul Naţional de Statistică anunţă amânarea...

Autor: Roxana Rosu

20.01.2021, 16:20 321

Institutul Naţional de Statistică anunţă decalarea perioadelor de desfăşurare a Recensământului de probă, pentru 1 februarie-31 martie 2021, şi a Recensământului populaţiei şi locuinţelor runda 2021, pentru 1 februarie-17 iulie 2022.

Termenele referitoare la prelucrarea datelor, la diseminarea şi publicarea rezultatelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor (RPL2021) rămân nemodificate.

 Rezultatele finale ale ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2023, conform calendarului Eurostat.

În anul 2021, atât în România, cât şi în celelalte statele membre U.E era programată desfăşurarea Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor.

Din cauza situaţiei create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor de organizare.

Acest recensământ este primul care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.

Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal  (Regulamentul UE nr.679/2016)  şi  anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă şi cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO