Eveniment

INSP trage un semnal de alarmă privind pandemia: Se înregistrează un trend ascendent in 9 judeţe

INSP trage un semnal de alarmă privind pandemia: Se...

Autor: Cosmin Pirv

25.08.2020, 13:59 309

În nouă judeţe din ţară se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid-19, potrivit raportului săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, cele nouă judeţe sunt: Alba, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Iaşi, Satu Mare, Sălaj, Teleorman şi Tulcea. Un trend descendent în săptămâna 17-23 august, comparativ cu cea anterioară, se înregistrează în judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Sibiu şi Vrancea.

În săptămâna 17 - 23 august, 34.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Prahova, Iaşi, Bihor şi Timiş, iar 30.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Bihor, Argeş, Buzău şi Iaşi.

„În 6 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori”, se arată în raportul săptămânal al INSP.

79.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbaţi. De asemenea, 94.8% din toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Un caz din 18 a fost înregistrat la personal medical, se mai arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO