Eveniment

INSP: Accesul în saloane, pe bază de programare, pentru nu a exista clienţi în aşteptare

INSP: Accesul în saloane, pe bază de programare, pentru...

Autor: Otilia Serescu

09.05.2020, 13:46 269

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) propune, în draftul de recomandări referitoare la reluarea activităţii de către centrele de înfrumuseţare, ca accesul în saloane să se facă pe bază de programare, pentru a nu exista persoane în aşteptare în interiorul incintei.

Redăm integral propunerile transmise, sâmbătă, de INSP:

„Reguli de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înţelege activitatea desfăşurată în spaţii special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică.

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37.0, sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii şi cu dezinfecţia mâinilor. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele şi substanţele necesare.

4. Personalul angajat are obligaţia de a purta în permanenţă mânuşi şi mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului şi suprafeţelor de lucru.

5. Măştile de protecţie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânuşile vor fi dezinfectate după fiecare client.

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore”.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat, sâmbătă, recomandările ce vor fi dispuse de instituţii, odată cu reluarea activităţii, după încetarea stării de urgenţă. Documentul este lansat în dezbatere publică, iar sugestiile pot fi trimise pe adresa de email propuneri.relaxare@ms.ro.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO