Eveniment

INS: Cifra de afaceri din serviciile pentru populaţie a crescut faţă de luna precedentă cu 22,7%

INS: Cifra de afaceri din serviciile pentru populaţie a...

Autor: Dorin Oancea

16.03.2021, 09:20 55

 Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 22,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 26,8%, anunţă INS.

În luna ianuarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 16,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 10,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 6,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut, atât ca serie brută cu 35,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 38,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 16,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-20,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-17,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-8,2%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 5,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 10,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 22,7%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+82,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,0%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,0%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-30,9%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 26,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020, a înregistrat o creştere cu 6,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+92,6%), comerţul cu autovehicule (+10,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,6%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 9,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna ianuarie 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,7% mai mică comparativ cu luna ianuarie 2020, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-59,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-40,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-30,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-17,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021 a scăzut cu 38,8%, comparativ cu luna ianuarie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO