Eveniment

Informare meteo de răcire a vremii, vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare până luni. Ger în Transilvania

Informare meteo de răcire a vremii, vânt, ploi,...

Autor: Andreea Tobias

13.03.2020, 13:14 117

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare de răcire accentuată a vremii, vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare, până luni dimineaţa. În Transilvania minimele vor coborî sub limita gerului.

Începând de sâmbătă de la ora 18.00 până luni la ora 10.00, ANM anunţă intensificări ale vântului, răcire accentuată şi precipitaţii mixte.

Vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) şi în prima parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile sudice şi sud-vestice.

Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10...15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, cu rafale de 70...100 km/h, iar la viteze mai reduse şi în sud-estul teritoriului.

Vremea se va menţine rece, mai ales în timpul nopţilor şi dimineţilor de la începutul săptămânii viitoare şi local se va produce brumă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO