Eveniment

Industria românească, care face aproape un sfert din economie, creşte fără vlagă. Producţia industrială a României a reintrat pe creştere în septembrie, după trei luni de scădere, dar la 8 luni din an a rămas pe minus cu 1%

Industria românească, care face aproape un sfert din...

Autor: Răzvan Botea

19.11.2022, 11:30 282

Producţia industrială, cel mai important indicator pentru evoluţia industriei României, a crescut cu sub 1% în septembrie 2022, arată cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). La opt luni din 2022, industria este la -1%, o evoluţie care se înscrie în marja de eroare, după mai multe luni în care avansul a fost de puţin peste 0 sau puţin sub 0%.

Deşi evoluţia recentă nu este spectaculoasă, perspectivele s-au îmbunătăţit, este de părere Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR).

„Apropo de viitor, se văd primii germeni că s-ar putea ca inflaţia să nu dureze prea mult, lanţurile de aprovizionare s-au refăcut cât de cât. Trăim o altă epocă decât epoca de după pandemie şi există speranţa că lucrurile să se mişte puţin”, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO