Eveniment

Industria ospitalităţii, prima la vaccinare la locul de muncă: 16 companii din HoReCa sunt implicate în procesul de vaccinare a angajaţilor

Industria ospitalităţii, prima la vaccinare la locul de...

Autor: Miruna Diaconu

28.04.2021, 19:37 187

Mediul privat vine în sprijinul campaniei de vaccinare, astfel că 79 de companii au început să îşi vaccineze angajaţii, iar în anumite cazuri chiar şi membrii familiilor acestora. Dintre acestea, 16 sunt operatori economici din industria ospitalităţii.

„Operatorii economici privaţi susţin campania de vaccinare! Cifrele centralizate în urmă cu câteva ore ne arată că 79 de companii au demarat deja activitatea de imunizare a angajaţilor, din care 16 sunt operatori din industria ospitalităţii (HoReCa). Ne dorim ca angajaţii să fie protejaţi, iar românii să meargă fără teamă la hoteluri, restaurante şi cafenele. 25 de echipe mobile au fost prezente în centrele organizate provizoriu de către angajatori şi au fost vaccinate anti-covid 4.961 de persoane. La această cifră adăugăm şi munca celor din centrele mobile. Aproape 2.000 de persoane trecuseră astăzi, până la ora prânzului, prin aceste cabinete”, a scris Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

De asemenea, o echipă mobilă de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a mers, luni, la Hanul lui Manuc pentru a vaccina angajaţi din industria ospitalităţii, potrivit Ro Vaccinare.

Ford, Bosch, City Grill şi producătorul de aluminiu Alro sunt câteva dintre companiile care au deschis centre de vaccinare pentru angajaţi şi familiile lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO