Eveniment

India a raportat aproape 100.000 de infecţii în ultimele 24 de ore şi se pregăteşte să depăşească Statele Unite la numărul de cazuri

India a raportat aproape 100.000 de infecţii în...

Autor: Eduard Ivanovici

17.09.2020, 14:57 236

India a raportat 97.894 de cazuri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, marcând astfel cea mai mare creştere zilnică de la începutul pandemiei până acum, conform ABC News.

Totodată, autorităţile au înregistrat 1.132 de decese cauzate de coronavirus şi, per total, ţara numără 5.118.253 de cazuri şi 83.198 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii şi Bunăstării Familiei din India.

Clasându-se pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul de infecţii şi pe locul al treilea privind totalul deceselor, cetăţenii din India au ridicat în mod constant semne de întrebare vis-a-vis de bilanţul adevărat al pandemiei.

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, India a raportat în ultima lună peste un milion de cazuri cu coronavirus şi va depăşi cel mai probabil Statele Unite în câteva săptămâni la numărul de infecţii. SUA numără până acum peste 6,6 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din India a atribuit creşterea din ultimele săptămâni numărului tot mai mare de teste.

Ţara efectuează zilnic peste un milion de teste. Totuşi, rata de recuperare din India ajunge la 78%, potrivit autorităţilor, iar rata deceselor este de 1,6%, aproape jumătate din rezultatele înregistrate de Brazilia şi Statele Unite – 3%.

Dr. Gagandeep Kang – expert în boli infecţioase din cadrul Colegiul Medical din districtul indian Vellore – spune că autorităţile trebuie să accelereze procesul de testare astfel încât rata de pozitivare să scadă sub 5% sau, în cel mai bun caz, sub 1%, potrivit Associated Press.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO