Eveniment

Îndemn către tineri: Mergeţi spre ramuri ale ingineriei precum petrol şi gaze, robotică, electronică, sunt cele mai ofertante

Îndemn către tineri: Mergeţi spre ramuri ale...

Autor: Alexandra Matei

18.08.2023, 00:06 354

Un inginer la început de drum are un salariu brut de circa 1.000 de euro După cinci ani poate ajunge la un salariu brut de 2.000-3.000 de euro pe lună.

Ciprian Păltineanu, CEO al companiei Inspet Ploieşti, specializată în construcţia şi întreţinerea echipamentelor de petrol şi gaz, spune că una dintre cele mai mari provocări din industrie este găsirea şi reţinerea angajaţilor tineri.

„Această criză a forţei de muncă  este diferenţiată pe judeţe. În unele este o criză mare de forţă de muncă, în timp ce în altele este criză de locuri de muncă. Noi avem mulţi oameni din Prahova, dar şi din Oltenia sau Moldova, pe care îi aducem pentru că am observat că aduc rezultate bune“, a spus Ciprian Păltineanu, CEO al Inspet, la ZF Live. Studenţii facultăţilor de inginerie şi absolvenţii acestora, mai adaugă Ciprian Păltineanu, e bine să se orienteze către ramuri ale ingineriei precum petrol şi gaze, robotică, electronică sau mecanică, acestea fiind cele mai ofertante.

Ziarul Financiar a publicat recent o analiză legată de piaţa salariilor pentru ingineri. Cele mai mari salarii sunt în IT, metalurgie, chimie, auto, energie, în schimb cele mai mici salarii pentru ingineri sunt în industria alimentară sau industria textilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO