Eveniment

Incident major la Bucureşti în mijlocul Capitalei: Un elicopter american Black Hawk cu soldaţi la bord a pierdut brusc din altitudine în centrul Capitalei, dar a reuşit să aterizeze în piaţa Charles de Gaulle, doborând doar doi stâlpi. Acest eveniment este unic în Bucureşti

Incident major la Bucureşti în mijlocul Capitalei: Un...

Autor: Ştefan Stan

15.07.2021, 10:39 8910

Incident la Bucureşti în această dimineaţă, după ce un elicopter militar Black Hawk aparţinând armatei SUA a pierdut brusc din altitudine şi a aterizat cu greu în piaţa Charles de Gaulle. 

Elicopterul ar fi suferit o defecţiune, a dărâmat doi stâlpi de iluminat şi a trebuit să aterizeze de urgenţă.

„Traficul este blocat în Piata Charles de Gaulle. Motivul aici: un elicopter ce era într-un exercitiu aviatic a aterizat de urgenţă în Piata Charles de Gaulle”, a scris pe Facebook unul dintre aceştia, care a postat şi o filmare cu elicopterul.

„Cred că pilotul a respectat foarte clar procedura. În acest moment sunt echipe la faţa locului, forţele americane vor declanşa o anchetă. În acest caz, procedura a fost una foarte simplă. Ieşi din formaţie şi încerci să aterizezi într-o zonă în care să nu reduci victime, ceea ce s-a şi întâmplat. Vom vedea dacă a fost o cauza tehnică sau o problemă medicală a pilotului. Specialiştii tind să spună că a fost o problemă tehnică”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării.

Elicopterul care a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. A fost introdus în Armata SUA pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Din 1976 încoace, circa 5.000 de elicoptere Black Hawk au fost construite. Preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari, potrivit Wikipedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO