Eveniment

Încercare de şantaj la cea mai mare clinică privată, MedLife

Autor: Gheorghita Elivira

14.03.2011, 16:56 155

Lanţul de clinici private MedLife a fost obiectul unei încercăride şantaj, una dintre persoanele care au lucrat la o firmă deprogramare sub contract cu clinica încercând să perturbe sistemulinformatic al companiei.

Conform unui comunicat remis de MedLife agenţiei Mediafax,"situaţia privind tentativa de perturbare a funcţionarii sistemuluiinformatic a fost gestionată cu succes în timp real, în ciudafaptului că din grupul infracţional a făcut parte un angajat alunei firme de programare aflată sub contract cu MedLife, datoritămăsurilor avansate de siguranţă implementate, dar şi a sistemuluinostru foarte performant, susţinut de cel puţin opt backup-uridisponibile în locaţii diferite. Acest lucru a permis recuperareaintegrală a informaţiilor sustrase din sistemele noastre IT".

Alin Alexandru Alexandrescu (34 de ani), Ecaterina-LuminiţaAlexandrescu (30 de ani) şi Ciprian Andrei Necula (20 de ani) aufost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că au şantajatclinica MedLife, de la care au cerut 300.000 de euro, pentru a nudivulga date confidenţiale ale pacienţilor, pe care le-au obţinutprin accesul nelegal la sistemul informatic al unităţii pentru a nudivulga date confidenţiale ale pacienţilor.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri sunt acuzaţi de constituire aunui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sisteminformatic, transfer neautorizat de date dintr-un sisteminformatic, perturbarea gravă, fără drept, a funcţionării unuisistem informatic, fraudă informatică şi şantaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO