Eveniment

Incep lucrarile la tronsonul 19-62 km din Bucuresti-Brasov

21.02.2007, 18:50 10

Lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Brasov intre kilometrul 19 si kilometrul 60 vor incepe maine, a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu.
El a precizat ca finantarea pentru demararea lucrarilor a fost realizata prin adunarea unor parti din fondurile unor proiecte de dimensiuni mai mici. Restul finantarii necesare terminarii lucrarilor va fi asigurat dupa constituirea Fondului de Dezvoltare (fond constituit dintr-o parte din sumele obtinute din privatizare - n.r.), a adaugat Berceanu.
Totodata, maine vor fi deschise plicurile cu oferte pentru construirea tronsonului 0-19 km din autostrada Bucuresti-Brasov, iar castigatorul licitatiei va fi anuntat peste zece zile, a mai precizat ministrul transporturilor.
Potrivit noilor estimari ale Ministerului Transporturilor, la sfarsitul anului vor fi in exploatare 298 de kilometri de autostrada, 420 de kilometri la finele anului viitor si 795 de kilometri in 2010. La sfarsitul primei etape a programului de dezvoltare a retelei de autostrazi, respectiv in 2013, ar urma sa fie utilizati 1.874 de kilometri de autostrada.
Berceanu a declarat ca la sfarsitul anului 2005 s-au facut plati de 450 mil. lei catre constructorii care mai aveau de incasat restante de la stat din perioada 2003-2004. Din aceasta suma, 362 mil. lei au fost achitati prin hotarare guvernamentala gare a permis Companiei Nationale de Autostrazi sa emita bilete la ordin in favoarea unor debitori ai companiei pentru obligatii de plata mai mari de un milion de lei. Restul de 87 mil. lei a fost achitat din bugetul de venituri si cheltuieli al anului 2005. Dintre furnizorii care nu au fost platiti, cele mai mari sume de incasat le au societatile Spedition UMB, detinuta de omul de afaceri Dorin Umbrarescu, cu 170 mil. lei (50 mil. euro), si PA&Co International, detinuta de Costel Casuneanu, cu 33 mil. lei (circa 9 mil. euro).
Berceanu a prezentat Guvernului, in sedinta de alaltaieri, o informare privind programul constructiei de autostrazi pentru perioada 2007-2013. Potrivit ministrului, fondurile necesare programului sunt de 13 mld. euro, din care circa 30% sunt asigurate deja prin programe de finantare europeana si imprumuturi in derulare ale BEI si BERD, la care anual vor fi adaugate sume de la buget cuprinse intre circa 100-200 mil. euro.
Salariile angajatilor de la Metrou ar putea fi majorate cu 10% pana la 20%, dupa ce a fost aprobat, marti, bugetul de venituri si cheltuieli al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO